Bira

Bira is een charmant vissersdorpje in het uiterste zuiden van Sulawesi. Naast de scheepstimmerwerven die je in de omgeving van Bira kan vinden, is Bira ook nog eens gezegend met een aantal schitterende en afgelegen strandjes. Grote kans dat je nog nooit zulk wit en fijn zand hebt gezien!

De omgeving van Bira

Zoals hierboven al werd aangegeven, is Bira van oudsher een vissersdorpje. Wanneer je op het strand naar het oosten loopt, zul je verschillende scheepstimmerwerven zien. Het is zeker leuk om hier een kijkje te nemen. Als je geluk hebt zie je de timmerlieden aan het werk. Een leuk feitje om te weten is dat de schepen zonder bouwtekening gebouwd worden, ontzettend knap werk dus!

Zwemmen en snorkelen

Wanneer je richting het oosten loopt, zul je ook de prachtige, afgelegen strandjes ontdekken. Het helder blauwe water ziet er zo lekker uit, dat je waarschijnlijk niet kunt wachten om een duik te nemen. Vraag wel goed na bij de lokale bevolking waar je het beste kan zwemmen, omdat er een sterke stroming kan zijn. Neem vooral ook je snorkelset mee: de kans dat je zeeschildpadden spot is namelijk best groot!

Eilandjes voor de kust

Het is aan te raden om een dag een vissersbootje te huren en om naar het eiland Liukang Lu te varen. Dit eiland leent zich perfect voor een dagje snorkelen. Je zult de meest kleurrijke vissen ontdekken en daarnaast is het koraal in redelijke goede staat. Ben je een duiker? Dan kan je beter met de ferry naar het vrijwel onbekende eiland Selayar varen. Duikers kunnen hun hart ophalen met spectaculaire ‘divewalls’, grotten en vele koraalriffen.