Bunaken

Bunaken is een van de meest toeristische spots van Sulawesi. Dit is zeker niet voor niets: er wordt gezegd dat de Bunaken de mooiste duiklocatie is van heel Indonesië. Je zal denken dat het hier net zo druk is als op de Gili’s, maar niets is minder waar: vooral buiten het hoofdseizoen is het hier rustig, aangenaam en er hangt een erg goede sfeer!

De onderwaterwereld
Wanneer je naar de Bunaken gaat, kom je echt voor de prachtige onderwaterwereld. Je dagen hier zullen dan ook vooral bestaan uit duiken, snorkelen en relaxen. Bunaken heeft een prachtige ‘walldive’: dit is een wand die verticaal de diepte ingaat. Hier zwemmen de meest prachtige, kleurrijke vissen en meerdere schildpadden. Hier hoef je niet eens geluk voor te hebben! Daarnaast is het koraal nog in een zeer goede staat. Als je geen duiker bent, maar wel graag snorkelt, is dit ook zeker de moeite waard!

Het eiland
Naast duiken en snorkelen is er op het eiland niet veel te beleven. Toch is het de moeite waard om een rondje om het eiland heen te lopen. Zo kom je erachter hoe de locals hier op het eiland leven en ze zullen het leuk vinden om een praatje met je te maken.

Overnachten
Op het eiland Bunaken zijn ongeveer 20 resorts te vinden. Er is voor ieder wat wils: sommige resorts zijn simpel opgezet, terwijl andere resorts 4 of 5 sterren hebben. Vergeleken met de rest van Sulawesi zijn de resorts op de Bunaken redelijk prijzig. Voor ongeveer 20 euro per persoon per nacht heb je een leuke bungalow aan het strand inclusief drie maaltijden.

Tips
– Pin ook voordat je naar de Bunaken gaat geld op het vaste land. Op de Bunaken zijn namelijk geen pinautomaten te vinden. Wel kan je soms met je creditcard betalen.
– Op zondag vaart er geen boot terug van Bunaken naar Manado. Houd hier rekening mee, anders moet je namelijk een boot charteren, wat een stuk duurder is.