Tentena

Tentena wordt voornamelijk als tussenstop tussen Rantepao en Ampana aangedaan, dit in verband met de lange reisafstand tussen deze twee steden. Toch is het zeker geen straf om in dit stadje te verblijven: de sfeer is gemoedelijk, er zijn genoeg activiteiten te ondernemen en daarnaast is Tentena een goed uitgangspunt voor een trip naar het Lore Lindu National Park.

Het Posomeer

Het Posomeer is niet te missen wanneer je je in Tentena bevindt. Als je langs het Posomeer wandelt, kom je zeker een aantal lokale vissers tegen. Aan het posomeer kan je heerlijk relaxen, zwemmen en bijkomen van alle indrukken die je al hebt opgedaan. Ook is het mogelijk om een boottocht over het Posomeer te doen.

Saluopa Waterval

De Saluopa waterval ligt ongeveer 15 kilometer buiten Tentena en is goed te bereiken met de scooter (een mooie tocht!) of met de auto. Onderweg kom je een typisch Balinees dorpje tegen en het is net alsof je je voor eventjes in Bali waant. De Saluopa watervallen zijn groot en bestaan uit een groot aantal rotsen waar het water overheen dendert. Wanneer je eenmaal de top hebt bereikt, is het tijd voor een heerlijke duik. Grote kans dat je de waterval helemaal voor jezelf hebt!

Lore Lindu National Park

Vanuit Tentena kan je een dagtrip of meerdaagse trip naar het Lore Lindu National Park boeken. Dit park heeft verschillende routes (voor één of meerdere dagen) waarbij je prachtige wandeltochten kan maken. Naast de zeldzame en vele dieren (o.a. enorme vlinders, babiroessa’s en tarsiers) die je hier kan spotten, kan je ook de bijzondere megalieten in de valleien bezichtigen. Deze mysterieuze beelden zijn ongeveer 2500 jaar oud en lijken op de beelden op Paaseiland. Wanneer je als een van de enigen door dit bijzondere gebied loopt, zorgt dit voor een magisch gevoel.