Togian eilanden

Wie wil nou niet een keer in zijn leven het ultieme Robinson Crusoe ervaren? De Togian eilanden zijn hier ronduit perfect voor! De parelwitte stranden, het turquoise water met de meest prachtige, kleurrijke vissen en de (goedkope!) hutjes pal aan het strand wanen je in een droomwereld waar je het liefst nooit meer weg wilt gaan!

Ga op verkenningstocht!

De Togian eilanden bestaan uit verschillende eilanden, waarvan Bomba, Bolilanga, Malenge en Kadidiri het meest bekend zijn. Kadidiri is het grootste eiland (met 3 ‘resorts’) en hier valt dan ook het meest te beleven. Het kleinste eiland is Bolilanga. Dit eiland is zo klein dat alleen een resort met zo’n 10 bungalows het hele eiland in beslag neemt.

 

Malenge is een groter eiland waar je een jungletour kunt doen en het plaatselijke dorp op houten palen kunt bezichtigen. Blijf dus vooral niet op één eiland, want elk eiland heeft zijn eigen charme!
De jungle op het eiland Malenge


Dorp op houten palen nabij het eiland Malenge

Jellyfish lake

Sla de Jellyfish lake niet over als je op de Togian eilanden bent! Het is een unieke ervaring – en dit kan maar op weinig plekken in de wereld – om te zwemmen in een meer met alleen maar kwallen om je heen. Hoe kan dit? Deze kwallen prikken niet, vandaar dat het zo bijzonder is. Neem een onderwatercamera mee, want het is een leuke plek om een paar schitterende foto’s te maken!

Zwemmen, snorkelen, relaxen…

Je dagen op de Togian eilanden zullen vooral bestaan uit snorkelen, zwemmen, liggen in je hangmat en bovenal: relaxen. Daarnaast zijn er een aantal activiteiten die je kan ondernemen als je hier zin in hebt. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk een week (en eigenlijk wel langer) kan vertoeven op deze prachtige eilandjes.


Uitzicht vanaf het eiland Malenge

Tips

– Neem genoeg cash geld mee naar de Togian eilanden, je kan er namelijk niet pinnen! Kom je vanaf het zuiden? Pin dan alvast in Tentena. In Ampana is ook een pinautomaat, maar hier kan je niet veel geld in een keer opnemen.
– Bekijk van te voren via Tripadvisor waar je zou willen overnachten. Reserveren is niet mogelijk, maar het is verstandig om alvast uit te zoeken waar je heen wilt. De prijzen van de bungalows zijn vrijwel altijd inclusief drie maaltijden en je vindt al een bungalow voor 10€ per persoon per nacht!