Tomohon

Tomohon, een stadje in het noorden van Sulawesi, is een plaats waar nog maar weinig mensen van gehoord hebben. Ontzettend zonde, want het heeft zeker een aantal hoogtepunten die eigenlijk niet te missen zijn tijdens een rondreis door Sulawesi.

Gunung Lokon

Allereerst de Gunung Lokon met een hoogte van 1580 meter. Wanneer je het plaatsje binnenrijdt is deze vulkaan waarschijnlijk het eerste wat je opvalt. Deze vulkaan is het beklimmen waard: naast het mooie uitzicht dat het je oplevert, is deze vulkaan tot op heden nog steeds actief! Dit zorgt voor zwaveldampen in de krater, wat je van een afstand al ruikt. Beklim de vulkaan wel met een gids. De gids zal je via de lavastroom (ontstaan tijdens de laatste eruptie in 1992) in ongeveer twee uur naar de krater leiden. Grote kans dat je de enige bent die de vulkaan die dag beklimt: dit geeft een magisch en bijzonder gevoel!

 

Gunung Mahawu

Een iets minder grote uitdaging, maar zeker de moeite waard is het beklimmen van de Mount Mahawu. De Mount Mahawu is via een trap goed te bereiken en eenmaal aangekomen op de top kun je een rondje om de krater heen lopen. Als je geluk hebt kun je zien dat ook deze krater soms nog een beetje actief is. Tijdens het wandelen heb je een prachtig uitzicht op de Gunung Lokon en de Bunaken. Hier kunnen zeker een paar prachtige plaatjes geschoten worden!

 

Danau Linow

Het Danau Linow is een vulkanisch meer iets buiten Tomohon. De zwavellucht komt je al snel tegemoet en als het een zonnige dag is, zal je verschillende kleuren in het meer ontdekken. Dit is een opvallend verschijnsel, wat leuk is om te zien. Zorg er wel voor dat je een zonnige dag uitkiest, anders lijkt het alsof het meer weinig bijzonders te bieden heeft.

 

Lugubere markt

Elke ochtend is er een markt in Tomohon. Dit klinkt niet heel speciaal, maar dat is het wel! Op de vleesafdeling van deze markt tref je namelijk wel heel bijzondere dieren aan. Zwartgeblakerde honden, jungleratten, vleermuizen, slangen: niets is hen te gek. Het is daarom een hele belevenis om over deze markt te lopen. Ga vroeg in de ochtend, dan heb je de meeste kans om deze dieren te zien. Anders zijn ze misschien al uitverkocht…