Rondreis Argentinië

Impressie van Argentinië
Video: Kras

Er zijn 38 rondreizen door Argentinië. Hoe wil jij Argentinië ontdekken?
Feitjes over Argentinië

Vlag:
Land: Argentinië
Hoofdstad: Buenos Aires
Munteenheid: Peso
Oppervlakte: 2.780.400 km²
Inwoners: 43.431.886
Vluchtduur: 15 uur 00 minuten
Werelddeel: Noord-Amerika

De top 5 rondreizen van onze reizigers

Argentinië specialisten

Het aanbod richting Argentinië is vrij groot. Om je te helpen hebben we de beste specialisten voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze kunt maken voordat je gaat boeken.

Activiteiten Argentinië

Hieronder vind je 20 leuke en creatieve activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je reis in Argentinië.

Dit is dé manier om Argentinië reizen met een Chili reis te combineren en geen tijd te verliezen. Vanaf Bariloche reis je afwisselend per bus en per boot dwars door de Andes naar het langgerekte buurland. Naarmate je Chili nadert doemen de eerste witgetopte vulkanen voor je op, mits de wolken je dit uitzicht niet onthouden.De tocht eindigt in Puerto Varas, een dorpje met Duitse dakpanhuisjes en kuchen in de etalages. De enige aanbieder van dit traject houdt de prijzen kunstmatig (heel) hoog, vandaar het prijsverschil met onze andere bouwstenen.
Even geen gure wind, ruig landschap en wandelschoenen. De komende dagen verblijf je net buiten het bij Argentijnen zo geliefde Bariloche, bekend om het merengebied dat ingeklemd ligt tussen de Andes. Wij noemen dit gebied daarom ook wel het Zwitserland van Argentinië zelfs de kaasfondue, Kuchen en houten chalets vind je er terug. Neem hier de tijd om je reisverslag bij te werken of rond te struinen in het centrum met souvenir- en (niet erg hippe) kledingwinkels. Voor de afwisseling regelen we een kano excursie met gids, dus laat je benen uitrusten en je armen het werk doen. Al peddelend tussen de immense bergen genoten wij van het rustige Heidi-landschap.
Als het van mei tot oktober in het zuiden van Argentinië winter is, loop je in het noordelijke Salta in een T-shirt en korte broek. In deze zonnige stad vol koloniale praal, eet je empanadas op een terras en zie je de charmante bevolking van hooglandindianen voorbij lopen in poncho. De volgende dag ga je samen met een gaucho, te paard de verrassende omgeving verkennen. De hobbelige dag wordt afgesloten met een traditionele bbq biefstuk, wijn en gitaarklanken ontbreken niet. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van Salta, in gaucho galop.  Per huurauto combineer je Salta met de verrassende bouwstenen andes outback drive en ¡Salud! op de wijnroute. Bijkomend (financieel) voordeel je hebt er geen extra binnenlandse vluchten voor nodig.
De charme van Salta is al groot en eenmaal de stad uit, kom je in een deel van Argentinië wat niks meer te maken heeft met bergmeren en gletsjers. De Andes hier is grillig met ravijnen, spierwitte zoutvlaktes en dorre Altiplano. Daarboven meestal een strakblauwe hemel. Je rijdt per huurauto door het ruige landschap van rood gekleurde rotsformaties en over onverharde wegen door desolaat landschap vol indianencultuur. Je combineert deze fly drive Argentinië gemakkelijk met de (selfdrive) bouwstenen Salta, in gaucho galop en ¡Salud! op de wijnroute.
Waar iedereen tijdens Argentinië reizen voor de Argentijnse wijnen naar het toeristische Mendoza gaat, gaan wij naar het minder bekende en kleinschalige Cafayate in het noorden van Argentinië. Combineer deze wijnbouwsteen met onze (selfdrive) bouwstenen Salta, in gaucho galop en Andes outback drive zodat je de veelzijdigheid van het noorden ontdekt zonder een extra binnenlandse vlucht nodig te hebben. Je slaapt in Cafayate op loopafstand van je eerste wijntje, een must in deze regio vinden wij. Autorijden en wijn drinken gaan niet samen, dus regelen we bij aankomst fietsen zodat je op eigen gelegenheid bekende en minder bekende werkende wijnbodegas kunt bezoeken. Ook regelen we een nacht in het adobe dorpje Cachi vlakbij de cactus-route.
Na een intensieve reis vonden we het fijn om af te sluiten in een warme omgeving. Niet aan het strand, want dat heb je niet echt in Argentinië, maar in het tropische noorden. Hier bulderen de Iguazu watervallen over een breedte van 2,7 km naar beneden in de vochtige jungle. We vonden een knusse posada met zwembad en airco in de kamers. De watervallen liggen praktisch in de achtertuin… Wij waren verrast dat we deze highlight nog konden meepikken op onze Argentinië reis. Even ontspannen en weer opladen in een aangenaam klimaat voordat je terugkeert naar huis.
Rio de Janeiro…  Een immens Christusbeeld, brede palmenstranden en op je slippertjes flaneren over de boulevard. Dit is de strand afsluiting van je Argentinië reis, vooral handig in combinatie met de Iguazu watervallen. We regelen een eenvoudig hotel vlakbij de beroemde stranden met klinkende namen als Copacabana en Ipanema, waar je tenslotte voor komt. Waar Argentinië het strand mist, geniet je hier van het onbezorgde leven en ontspan je met een caipirinha cocktail in de hand.
Je had misschien verwacht je Chili rondreis te starten in de hoofdstad Santiago maar wij vinden dit vanwege de drukte en smog geen fijn begin. We kiezen daarom veel liever voor een verblijf in Maipo vallei, een wijnvallei op ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago (een half uurtje langer dan naar een centrumhotel). Zo kun je na aankomst direct genieten van de schone berglucht, een Chileense vino tinto en uitzicht over de wijnvelden. Er is geen excursie ingepland zodat je rustig kunt bijkomen van je heenvlucht, en zelf kiest hoe actief je wilt zijn. Natuurlijk kun je deze Santiago Maipo bouwsteen ook aan het einde van je Chili reis doen, om uitgerust en ontspannen het vliegtuig in te gaan.
De droogste woestijn ter wereld ligt niet in Afrika maar in het noorden van Chili: de Atacamawoestijn. Ook hier zijn de klimaatveranderingen merkbaar in 2011 viel er een dik pak sneeuw en begin 2012 een aantal fikse regenbuien… Het merendeel van het jaar is het een surrealistische wereld van gortdroge vlaktes en grillige rotsformaties. Je verblijft in San Pedro, een klein dorp met witte adobe huizen en kerken en het is tevens hét vertrekpunt van tochten de woestijn in. We regelen een namiddagexcursie naar de maanvallei. De zonsondergang zorgt voor een kleurenspektakel terwijl de maan langzaam omhoog klimt en de temperatuur in rap tempo daalt, als een levend schilderij. Wil je naar Chili reizen en San Pedro de Atacama ontdekken? Bekijk deze bouwsteen.
Op dit moment kunnen we deze bouwsteen helaas niet aanbieden na augustus doordat er in de periode hierna (nog) geen vluchten beschikbaar zijn van en naar Temuco. Als alternatief kun je een selfdrive maken door het merengebied rondom Bariloche. Vraag ons indien gewenst om meer informatie.Veel reizigers beschrijven Chili met het woord langgerekt en koppelen daar direct reizen per vliegtuig aan. Zonde vinden wij want je ziet dan weinig van het landschap onderweg. Per huurauto ontdekten wij het midden van Chili met redelijk tot goede wegen en voldoende bewegwijzering. Laat de Panamerican Highway voor wat het is en slinger langs vulkaantoppen en uitgestrekte, vlakke meren. We regelen tijdens je Chili reis een wandeling over gestolde lava met uitzicht op de bekende vulkaan Villarica. Onze overnachting in het merengebied Chili bovenop een berg met uitzicht op het meer én de vulkaan is voor ons de kers op de al zo lekkere taart.
Voordat het Panamakanaal gegraven werd, was Punta Arenas een drukke en belangrijke havenstad. Nu is het vooral een handig draaipunt met een luchthaven zodat je je Argentinië reis makkelijk kunt combineren met een Chili rondreis. Je verblijft twee nachten in de zuidelijkste stad van Chili met gekleurde huisjes, romantische parken en een hoop geschiedenis. Mannen met verweerde zeemansgezichten en ankertatoeages lopen er rond. Breng je geen bezoek aan het Argentijnse schiereiland Valdez dan is dit tevens je wildlife-bouwsteen. De dag na aankomst tijdens deze Punta Arenas bouwsteen maak je een boottocht door de legendarische Magallanes Straat, naar een eiland met een grote pinguïnkolonie.
Het nationale park Torres del Paine is een van de populairste wandelgebieden ter wereld. Het ligt in het zuiden van Chili, in Patagonië en heeft scherpe rotsbergen en desolate (ijs)vlaktes. Het weer in dit deel van de wereld kan elke minuut van de dag omslaan. Daarom maak je een tweedaagse trip per huurauto naar het park. Je bent tijdens deze korte Chili reis flexibel en daardoor is de kans groter dat je de bergpieken, gletsjermeren en oerbossen badend in zonlicht ziet. Je bepaalt zelf de route (rechtsom of linksom), rijdt de tourbussen voorbij en stopt wanneer je wilt. Een bed in de gezellige, gedeelde berghut is gereserveerd voor je Torres del Paine verblijf. Wanneer je het niet prettig vindt om een kamer te delen met andere reizigers kun je het verblijf upgraden naar een hotel in het nationale park.
Houd je van pittige wandeltochten en is de bouwsteen eigenwijs rondje Torres niet actief genoeg? Kies dan voor deze uitdagende trekking Chili waarbij je zelfstandig met een routekaart door het nationale park Torres del Paine loopt. In vier dagen wandel je een route in de vorm van een W waarbij je slaapt in eenvoudige berghutten samen met andere wandelfanaten. Langs besneeuwde Andestoppen, diepblauwe meren en door de Patagonische steppe. Je bent flexibel, omdat je niet in een groep loopt waardoor je je eigen tempo aan kunt houden. Over de overnachtingen hoef je je geen zorgen te maken de twee nachten voor en na de trekking en een plekje op de slaapzaal met slaapspullen tijdens de trekking Chili zijn geregeld.
Bij het horen van Paaseiland denk je misschien wel aan de avonturen van Kuifje of Oom Dagobert. Wij herinnerden ons in ieder geval de bekende beelden uit de stripverhalen. Het beroemde eiland hoort bij Chili maar ligt op ruim 5 uur vliegen vanaf Santiago de Chili. Het weer op het eiland is wat wisselvallig maar vanwege de palmbomen, het strand en een gemiddelde temperatuur van zon 20 graden vinden wij het een heerlijk einde van je intensieve Chili rondreis. Je verblijft in een knusse posada met zwembad in het enige dorp op het eiland. Door de vele mogelijkheden laten wij aan jou over hoe je het Paaseiland Chili verkent georganiseerd of op eigen houtje per auto of per fiets.
Spitsige rotsformaties, ijskoude beekjes en met sneeuw bedekte bergpieken. Het gebied rondom het beroemde Fitz Roy massief is dé plek als je wilt wandelen in het Argentijnse Patagonië. Minder bekend dan het nationale park Torres in buurland Chili, maar minstens zo ruig. Bijkomend voordeel van Chalten is dat je vanuit het stoffige, kleine dorp op eigen houtje de ruige natuur in wandelt. Volg één van de vele routes, ook geschikt voor de minder getrainde benen. Wij zorgen voor proviand, jij zoekt de perfecte lunchplek met het beste uitzicht.
Immense wit-blauwe gletsjers is een beeld wat bij veel mensen boven komt drijven bij het horen van Patagonië. Deze bouwsteen ontbreekt dan ook op geen enkele Argentinië reis. Tijdens de wandeling over aangelegde platformen heb je goed zicht op de immense Perito Moreno gletsjer. We combineren dit met een mini-trekking op de gletsjer. Met ijzers onder je schoenen trek je in een kleine internationale groep het ijs over. Nu zie je pas echt hoe indrukwekkend de gletsjer is! Het is een prijzige bouwsteen, maar als je dan eindelijk in Patagonië bent, dan mag je dit volgens ons niet missen.
Ushuaia, een veelbelovende naam van de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. De meeste reizigers zien niet veel meer dan het beroemde fin del mundo bord en dat vinden wij zonde. Kies hier zelf je beleving en bezoek de hoogtepunten van het national pak Tierra del Fuego in vogelvlucht of maak een boottocht door het beagle kanaal.
Argentinië is bekend om zn wilde ruige natuur, maar wildlife zie je eigenlijk niet veel. Behalve bij Peninsula Valdes, hier ga je naartoe om op je Argentinië reis (wilde) dieren te spotten. Omdat je verblijft in een vissershaven op het vasteland in plaats van op het schiereiland kun je ook met een kleinere portemonnee op zoek naar zeehonden, -leeuwen, -olifanten, dolfijnen, grote vogelsoorten, gordeldieren en afhankelijk van het jaargetijde bultrugwalvissen, orkas en pinguïns. Per bus maak je samen met een klein internationaal reisgezelschap een dagtocht over het eiland.
Dit is dé walvisbouwsteen van je Argentinië reis. Doordat je op het schiereiland Valdes verblijft, heb je de mogelijkheid om s ochtends met een kleine zodiac rubberboot op zoek te gaan naar deze waterreuzen voordat de grote groepen toeristen uit Puerto Madryn er zijn. De rest van de dag ga je met je huurauto op zoek naar zeeolifanten, pinguïns, dolfijnen en orkas. Je bepaalt zo zelf hoe lang je de beestenwereld aanschouwt. Tijdens de strandwandeling s avonds zie je, met wat geluk, de walvisstaarten zwaaien. Wie pech heeft, ziet alleen de Patagonische zonsondergang.
Argentinië reizen starten in Buenos Aires een stad met de romantiek van Parijs, culinair genot vergelijkbaar met Italië en de dynamiek van New York. Vanuit tangowijk San Telmo, waar je verblijft, ga je met een inwoner van de stad naar de leuke plekken, straatjes en wijnbarren achter de zelf makkelijk te vinden highlights. Struin door de volkswijk La Boca waar Maradona opgroeide en het chique Recoleta, Maximas favoriete wijk. De ontmoeting met onze lokale partner zorgt ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en wat extra inside informatie hebt voor je Buenos Aires verblijf. Bienvenido a Argentina!

Regelen voor je vertrek

Bagage
Koop bij Bagageonline je koffer of reistas voor je reis naar Argentinië.

Pak € 5,- korting bij Bagageonline met onze unieke couponcode: 'DAL5'. (Geldig in februari 2018. Couponcode geldig op alle artikelen op de website van Bagageonline.)
Voor Argentinië is het verstandig om vooraf een creditcard te regelen. Worldcard is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland.

Goedkoop vliegen naar Argentinië? Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders op Skyscanner.
Ontdek de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden in Argentinië met de Lonely Planet.

Schrijf een beoordeling

Heb jij een reis gemaakt met een reisorganisatie? Help anderen en plaats jouw ervaring op Dalreizen!

Iedere maand verloten we een scratchmap onder de bezoekers die een ervaring hebben ingevoerd.

Jouw waardering: