Rondreis Botswana

Impressie van Botswana
Video: Koning Aap

Er zijn 35 rondreizen door Botswana. Hoe wil jij Botswana ontdekken?
Feitjes over Botswana

Vlag:
Land: Botswana
Hoofdstad: Gaborone
Munteenheid: Pula
Oppervlakte: 582.000 km²
Inwoners: 2.182.719
Vluchtduur: 13 uur 00 minuten
Werelddeel: Afrika

De top 5 rondreizen van onze reizigers

Botswana specialisten

Het aanbod richting Botswana is vrij groot. Om je te helpen hebben we de beste specialisten voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze kunt maken voordat je gaat boeken.

Activiteiten Botswana

Hieronder vind je 4 leuke en creatieve activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je reis in Botswana.

Terwijl je achterover leunt in een jeep (fijn om even niet te hoeven rijden tijdens je Botswana reis), stuurt de gids de bush van Moremi NP in. Een moerassig park waar de natuur woekert over de paden en smalle houten bruggetjes zijn aangelegd om de rivieren te steken. Je gids volgt de voetafdrukken, uitwerpselen en let op tekenen zoals vertrapte bosjes. Plotseling door de takken heen zie je een leeuwenfamilie indutten of een luipaard in de boom. Moremi is een uitgestrekt natuurpark waar het wild zich verstopt in alle hoeken, ideaal dus om met een gids te ontdekken. Wij ontwijken de dure lodges in het park en slapen in een bushlodge in Maun.
Een sportieve én originele manier om de zoutvlaktes van Botswana te verkennen, is op een quadbike. Je raast door het maanlandschap met de zon op je gezicht, de wind in de haren en zand dat om je heen opstuift. Onderweg kom je langs een verdwaalde baobab of zebra op zoek naar water. s Avonds slaap je in the middle of nowhere in de zoutpan onder de sterren. Nog maar eens zien of je in slaap valt met zon uitzicht … Lees meer over de bouwsteen Zoutvlakte Botswana.
Met deze bouwsteen verbind je je Namibië reis met Botswana. Vanuit Etosha of de Bosjesmannen bouwsteen reis je over de Caprivistrook. Je laat de woestijngebieden achter je en komt in het groene en vruchtbare noorden met rivieren uit omringende Afrikaanse landen. Je bezoekt één van de traditionele huttendorpen tijdens een dorpwandeling met een local en ziet hoe ze hier leven van visvangst en landbouw. Dit is het ongerepte Afrika waar de tijd lijkt stil te staan.
Wil je je reis door (Namibië en) Botswana ontspannen afsluiten? Je laatste dagen niks meer doen behalve wegdromen bij de avonturen die je beleefd hebt. Je verblijft op een Afrikaanse boerderij waar je een verfrissende duik in het zwembad neemt of nog een laatste gamedrive maakt. Je hoeft nergens meer aan te denken, ook voor het diner wordt gezorgd.

Regelen voor je vertrek

Bagage
Koop bij Bagageonline je koffer of reistas voor je reis naar Botswana.

Pak € 5,- korting bij Bagageonline met onze unieke couponcode: 'DAL5'. (Geldig in januari 2018. Couponcode geldig op alle artikelen op de website van Bagageonline.)
Voor Botswana is het verstandig om vooraf een creditcard te regelen. Worldcard is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland.

Goedkoop vliegen naar Botswana? Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders op Skyscanner.
Ontdek de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden in Botswana met de Lonely Planet.

Schrijf een beoordeling

Heb jij een reis gemaakt met een reisorganisatie? Help anderen en plaats jouw ervaring op Dalreizen!

Iedere maand verloten we een scratchmap onder de bezoekers die een ervaring hebben ingevoerd.

Jouw waardering: