Rondreis Chili

Impressie van Chili
Video: Baobab reizen

Er zijn 24 rondreizen door Chili. Hoe wil jij Chili ontdekken?
Feitjes over Chili

Vlag:
Land: Chili
Hoofdstad: Santiago
Munteenheid: Peso
Oppervlakte: 756.102 km²
Inwoners: 17.508.260
Vluchtduur: 15 uur 00 minuten
Werelddeel: Zuid-Amerika

De top 5 rondreizen van onze reizigers

FOX Individuele rondreis    25 dagen
Chili  Peru  Bolivia 

Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte! Uw avontuur begint in Peru waar u onder meer de letterlijke hoogtepunten Machu Picchu en het Tititcacameer bezoekt. In Bolivia reist via het prachtige La Paz en Sucre naar de unieke zoutvlaktes van Uyuni. Meer »

€ 3899.00 p.p.  Meer informatie

FOX | Reisorganisatiescore: 8.0 (7 ervaringen) | Aangesloten bij:

Chili specialisten

Het aanbod richting Chili is vrij groot. Om je te helpen hebben we de beste specialisten voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze kunt maken voordat je gaat boeken.

Activiteiten Chili

Hieronder vind je 10 leuke en creatieve activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je reis in Chili.

Zon 500 jaar geleden was Cusco het centrum van het Inca rijk, dat zich op zijn hoogtepunt uitstrekte van Ecuador tot diep in Bolivia en Chili. Tegenwoordig trekken de architectonische overblijfselen van die tijd en koloniale bouwwerken rondom het Plaza de Armas reizigers van over de hele wereld aan. Cusco is de ideale startplaats voor excursies en wandeltochten naar Machu Picchu en de ruïnes in de heilige vallei. Ondanks dat Cusco jaarlijks vele bezoekers trekt, vind je er gezellige restaurant en bars, maar ook musea. Een prettige uitvalsbasis die niet mag ontbreken aan je Ecuador en Peru reis. Wij regelen een transfer bij aankomst en twee nachten verblijf in knusse posada met een patio en gezellige ontbijtruimte in de artistieke wijk San Blas, net iets boven het drukke centrum.
Dit is dé manier om Argentinië reizen met een Chili reis te combineren en geen tijd te verliezen. Vanaf Bariloche reis je afwisselend per bus en per boot dwars door de Andes naar het langgerekte buurland. Naarmate je Chili nadert doemen de eerste witgetopte vulkanen voor je op, mits de wolken je dit uitzicht niet onthouden.De tocht eindigt in Puerto Varas, een dorpje met Duitse dakpanhuisjes en kuchen in de etalages. De enige aanbieder van dit traject houdt de prijzen kunstmatig (heel) hoog, vandaar het prijsverschil met onze andere bouwstenen.
Je had misschien verwacht je Chili rondreis te starten in de hoofdstad Santiago maar wij vinden dit vanwege de drukte en smog geen fijn begin. We kiezen daarom veel liever voor een verblijf in Maipo vallei, een wijnvallei op ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago (een half uurtje langer dan naar een centrumhotel). Zo kun je na aankomst direct genieten van de schone berglucht, een Chileense vino tinto en uitzicht over de wijnvelden. Er is geen excursie ingepland zodat je rustig kunt bijkomen van je heenvlucht, en zelf kiest hoe actief je wilt zijn. Natuurlijk kun je deze Santiago Maipo bouwsteen ook aan het einde van je Chili reis doen, om uitgerust en ontspannen het vliegtuig in te gaan.
De droogste woestijn ter wereld ligt niet in Afrika maar in het noorden van Chili: de Atacamawoestijn. Ook hier zijn de klimaatveranderingen merkbaar in 2011 viel er een dik pak sneeuw en begin 2012 een aantal fikse regenbuien… Het merendeel van het jaar is het een surrealistische wereld van gortdroge vlaktes en grillige rotsformaties. Je verblijft in San Pedro, een klein dorp met witte adobe huizen en kerken en het is tevens hét vertrekpunt van tochten de woestijn in. We regelen een namiddagexcursie naar de maanvallei. De zonsondergang zorgt voor een kleurenspektakel terwijl de maan langzaam omhoog klimt en de temperatuur in rap tempo daalt, als een levend schilderij. Wil je naar Chili reizen en San Pedro de Atacama ontdekken? Bekijk deze bouwsteen.
Op dit moment kunnen we deze bouwsteen helaas niet aanbieden na augustus doordat er in de periode hierna (nog) geen vluchten beschikbaar zijn van en naar Temuco. Als alternatief kun je een selfdrive maken door het merengebied rondom Bariloche. Vraag ons indien gewenst om meer informatie.Veel reizigers beschrijven Chili met het woord langgerekt en koppelen daar direct reizen per vliegtuig aan. Zonde vinden wij want je ziet dan weinig van het landschap onderweg. Per huurauto ontdekten wij het midden van Chili met redelijk tot goede wegen en voldoende bewegwijzering. Laat de Panamerican Highway voor wat het is en slinger langs vulkaantoppen en uitgestrekte, vlakke meren. We regelen tijdens je Chili reis een wandeling over gestolde lava met uitzicht op de bekende vulkaan Villarica. Onze overnachting in het merengebied Chili bovenop een berg met uitzicht op het meer én de vulkaan is voor ons de kers op de al zo lekkere taart.
Het nationale park Torres del Paine is een van de populairste wandelgebieden ter wereld. Het ligt in het zuiden van Chili, in Patagonië en heeft scherpe rotsbergen en desolate (ijs)vlaktes. Het weer in dit deel van de wereld kan elke minuut van de dag omslaan. Daarom maak je een tweedaagse trip per huurauto naar het park. Je bent tijdens deze korte Chili reis flexibel en daardoor is de kans groter dat je de bergpieken, gletsjermeren en oerbossen badend in zonlicht ziet. Je bepaalt zelf de route (rechtsom of linksom), rijdt de tourbussen voorbij en stopt wanneer je wilt. Een bed in de gezellige, gedeelde berghut is gereserveerd voor je Torres del Paine verblijf. Wanneer je het niet prettig vindt om een kamer te delen met andere reizigers kun je het verblijf upgraden naar een hotel in het nationale park.
Houd je van pittige wandeltochten en is de bouwsteen eigenwijs rondje Torres niet actief genoeg? Kies dan voor deze uitdagende trekking Chili waarbij je zelfstandig met een routekaart door het nationale park Torres del Paine loopt. In vier dagen wandel je een route in de vorm van een W waarbij je slaapt in eenvoudige berghutten samen met andere wandelfanaten. Langs besneeuwde Andestoppen, diepblauwe meren en door de Patagonische steppe. Je bent flexibel, omdat je niet in een groep loopt waardoor je je eigen tempo aan kunt houden. Over de overnachtingen hoef je je geen zorgen te maken de twee nachten voor en na de trekking en een plekje op de slaapzaal met slaapspullen tijdens de trekking Chili zijn geregeld.
Bij het horen van Paaseiland denk je misschien wel aan de avonturen van Kuifje of Oom Dagobert. Wij herinnerden ons in ieder geval de bekende beelden uit de stripverhalen. Het beroemde eiland hoort bij Chili maar ligt op ruim 5 uur vliegen vanaf Santiago de Chili. Het weer op het eiland is wat wisselvallig maar vanwege de palmbomen, het strand en een gemiddelde temperatuur van zon 20 graden vinden wij het een heerlijk einde van je intensieve Chili rondreis. Je verblijft in een knusse posada met zwembad in het enige dorp op het eiland. Door de vele mogelijkheden laten wij aan jou over hoe je het Paaseiland Chili verkent georganiseerd of op eigen houtje per auto of per fiets.
De droogste woestijn ter wereld ligt niet in Afrika maar in het noorden van Chili: de San Pedro de Atacama woestijn. Je komt terecht in een surrealistische wereld van gortdroge vlaktes met grillige rotsformaties. Het is het ideale startpunt voor een meerdaagse jeeptocht richting het waarschijnlijke hoogtepunt van je combinatiereis, de zoutvlakten van Bolivia. De bevolking woont in kleine gehuchten tussen zoutafzettingen die zo ver afgelegen zijn dat het voelt alsof je alleen op de wereld bent. Je verblijft in het knusse San Pedro en gaat aan het eind van de middag de woestijn in om de zonsondergang en maanopkomst te zien boven de Maanvallei.
Spitsige rotsformaties, ijskoude beekjes en met sneeuw bedekte bergpieken. Het gebied rondom het beroemde Fitz Roy massief is dé plek als je wilt wandelen in het Argentijnse Patagonië. Minder bekend dan het nationale park Torres in buurland Chili, maar minstens zo ruig. Bijkomend voordeel van Chalten is dat je vanuit het stoffige, kleine dorp op eigen houtje de ruige natuur in wandelt. Volg één van de vele routes, ook geschikt voor de minder getrainde benen. Wij zorgen voor proviand, jij zoekt de perfecte lunchplek met het beste uitzicht.

Regelen voor je vertrek

Bagage
Koop bij Bagageonline je koffer of reistas voor je reis naar Chili.

Pak € 5,- korting bij Bagageonline met onze unieke couponcode: 'DAL5'. (Geldig in februari 2018. Couponcode geldig op alle artikelen op de website van Bagageonline.)
Voor Chili is het verstandig om vooraf een creditcard te regelen. Worldcard is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland.

Goedkoop vliegen naar Chili? Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders op Skyscanner.
Ontdek de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden in Chili met de Lonely Planet.

Schrijf een beoordeling

Heb jij een reis gemaakt met een reisorganisatie? Help anderen en plaats jouw ervaring op Dalreizen!

Iedere maand verloten we een scratchmap onder de bezoekers die een ervaring hebben ingevoerd.

Jouw waardering: