Rondreis Guatemala

Impressie van Guatemala
Video: Koning Aap

Er zijn 16 rondreizen door Guatemala. Hoe wil jij Guatemala ontdekken?
Feitjes over Guatemala

Vlag:
Land: Guatemala
Hoofdstad: Guatemala
Munteenheid: Quetzal / US dollar
Oppervlakte: 108.889 km²
Inwoners: 14.918.999
Vluchtduur: 12 uur 00 minuten
Werelddeel: Noord-Amerika

De top 5 rondreizen van onze reizigers

FOX Single groepsreis    17 dagen
Mexico  Belize  Guatemala 

Ga mee met deze reis langs de mooiste plekjes van de fascinerende landen Mexico, Belize, Guatemala en Honduras. We ontdekken de eeuwenoude Mayacultuur, imponerende vulkanen, eeuwenoude tempels en weelderige jungles. Meer »

€ 2149.00 p.p.  Meer informatie

FOX | Reisorganisatiescore: 8.0 (7 ervaringen) | Aangesloten bij:

Guatemala specialisten

Het aanbod richting Guatemala is vrij groot. Om je te helpen hebben we de beste specialisten voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze kunt maken voordat je gaat boeken.

Activiteiten Guatemala

Hieronder vind je 4 leuke en creatieve activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je reis in Guatemala.

De grootste Maya-ruïne van Latijns Amerika, Tikal, ligt in het tropische noorden van Guatemala in het regenwoud van Peten, waar brulapen, toekans en neusbeertjes de dienst uitmaken.Door de magische combinatie van eeuwenoude ruïnes die boven de nóg oudere, dichte jungle uit steken en de aanwezigheid alom van wild life, ervaren veel reizigers Tikal niet alleen als het het eind- maar ook het hoogtepunt van de Maya-route.
Guatemala heeft een klein reepje Caribische kust. Het plaatsje Livingston ligt er, aan het eind van de rivier Rio Dulce. Het is alleen per boot bereikbaar en lijkt in niets op de rest van Guatemala: de bevolking houdt er vooral een Caribische levensstijl op na. Bob Marley is overal aanwezig. De reis naar Livingston voert over de Rio Dulce, met aan weerszijden krijtrotsen en daarboven ondoordringbare jungle. Veel reizigers vinden het, op Tikal na, de mooiste route van Guatemala. Rio Dulce ligt halverwege als je van Antigua naar Flores reist, je hoeft er dus niet voor om te reizen.
Na een relaxed begin van je Guatemala reis ga je naar the most beautiful lake in the world, het meer van Atitlan. Er liggen vulkanen en wandelroutes om het meer en we regelen een halve dag een local met wie je gaat wandelen en de dorpen langs het meer bezoekt.Op marktdagen ga je op de heen of terugreis naar Chichicastenango, waar indianen uit de bergen hun inkopen doen en ook veel kleding en souvenirs verkocht worden. In Antigua heb je vervolgens nog een dag om wandelend door het mooie centrum de sfeer op te snuiven of ga tijdens deze dag de vulkaan beklimmen. s Avonds - na een paar drankjes - wordt in de salsa-barretjes flink gedanst, tijd voor een spoedcursus.
Vlieg je naar Guatemala, dan start je je Guatemala reis met een paar dagen in Antigua. Wij vinden dat je toch wel twee nachten in deze veelzijdige stad nodig hebt om een goede indruk te krijgen en iets van de omgeving te zien. De transfers en eerste overnachtingen zijn geregeld. Wel zo prettig vinden wij.Dwaal door de kinderkop-straatjes van Antigua langs kleurig geschilderde huizen en de vulkaan als decor. Verken de kerken, kloosters, abdijen, musea en patios in je eigen tempo, of ga de vulkaan beklimmen.

Regelen voor je vertrek

Bagage
Koop bij Bagageonline je koffer of reistas voor je reis naar Guatemala.

Pak € 5,- korting bij Bagageonline met onze unieke couponcode: 'DAL5'. (Geldig in februari 2018. Couponcode geldig op alle artikelen op de website van Bagageonline.)
Voor Guatemala is het verstandig om vooraf een creditcard te regelen. Worldcard is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland.

Goedkoop vliegen naar Guatemala? Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders op Skyscanner.
Ontdek de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden in Guatemala met de Lonely Planet.

Schrijf een beoordeling

Heb jij een reis gemaakt met een reisorganisatie? Help anderen en plaats jouw ervaring op Dalreizen!

Iedere maand verloten we een scratchmap onder de bezoekers die een ervaring hebben ingevoerd.

Jouw waardering: