Rondreis Laos

Impressie van Laos
Video: Sawadee

Er zijn 25 rondreizen door Laos. Hoe wil jij Laos ontdekken?
Feitjes over Laos

Vlag:
Land: Laos

De top 5 rondreizen van onze reizigers

Laos specialisten

Het aanbod richting Laos is vrij groot. Om je te helpen hebben we de beste specialisten voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze kunt maken voordat je gaat boeken.

Activiteiten Laos

Hieronder vind je 9 leuke en creatieve activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je reis in Laos.

Vientiane is een slaperig stadje, gelegen aan de immense Mekong rivier. Je kunt hier heerlijk slenteren door de beboomde, wat rommelige straten, zonder het gevoel te hebben dat je in de hoofdstad verblijft. Hoewel Vientiane de hoofdstad is van Laos, doet het eerder aan als een groot dorp waar de stadse hectiek nog steeds ontbreekt. Een ontspannend begin van je Laos reis met een transfer van de luchthaven en twee nachten verblijf in een comfortabel, centraal gelegen hotel.
Volgens veel reizigers is Luang Prabang een van de leukste plaatsen in Laos, door de ligging aan de legendarische Mekong rivier, de Laotiaanse gastvrijheid en gezellige straatjes. Met deze bouwsteen maak je op een ontspannen manier kennis met deze sfeervolle stad, waar monniken in oranje gewaden het stadsbeeld typeren en buddhistische tempels op elke hoek van de straat te vinden zijn. Daarnaast maak je ook een excursie naar de groene rijstvelden. Omgeven door groene bergruggen en omsloten door rivieren, biedt Luang Prabang wandel- en fietsmogelijkheden in de stad en door de wilderige natuur.
Reis je door Laos of Cambodja en wil je je reis afsluiten op een tropisch eiland, dan kan dat met deze bouwsteen. Anders dan alle andere Zuid-Thailand bouwstenen op deze pagina ligt Ko Chang ten oosten van Bangkok. Vanuit de Thaise hoofdstad rijd je er in ongeveer vijf uur naartoe. Op het eiland vind je dicht regenwoud, zandstranden vol palmbomen. Maak een wandeling door de bossen en neem een duik in een van de frisse watervallen, of luier een dagje op het strand. Het eiland is redelijk ontwikkeld met goede resorts. Je slaapt in een comfortabel resort met uitzicht op de zee.
Ontdek het noorden van Thailand per auto. Wij regelen je huurauto met routebeschrijving en GPS en boeken onderweg simpele maar sfeervolle hotels. Over landelijke wegen rijd je naar de grensstreek met Myanmar en Laos, waar verschillende minderheden wonen met hun eigen cultuur en gebruiken. Verken grotten, zoek verkoeling in een waterval en maak een foto bij de Gouden Driehoek voor de thuisblijvers. In de informatie die je meekrijgt staan ideeën voor leuke uitstapjes en excursies onderweg.
Reis je door Laos of Cambodja en wil je je reis afsluiten op een tropisch eiland, dan kan dat met deze bouwsteen. Anders dan alle andere Zuid-Thailand bouwstenen op deze pagina ligt Ko Chang ten oosten van Bangkok. Vanuit de Thaise hoofdstad rijd je er in ongeveer vijf uur naartoe. Op het eiland vind je dicht regenwoud, zandstranden vol palmbomen. Maak een wandeling door de bossen en neem een duik in een van de frisse watervallen, of luier een dagje op het strand. Het eiland is redelijk ontwikkeld met goede resorts. Je slaapt in een comfortabel resort met uitzicht op de zee.
Op een avontuurlijke manier kennis maken met de bergstammen in kleine dorpen van Noord Laos. Je maakt een trekking dwars door de jungle van Indochina, waarbij je wel wat inspanning moet leveren. Ook doe je een traditioneel bergdorp aan. Gehuld in kleurrijke klederdracht word je vriendelijk onthaald door de locals. Moe maar vol ervaringen val je s avonds in slaap bij de geluiden van de omgeving en s ochtends staan de hanen paraat om je te wekken.
Volgens veel reizigers is Luang Prabang een van de leukste plaatsen in Laos, door de ligging aan de legendarische Mekong rivier, de Laotiaanse gastvrijheid en gezellige straatjes. Met deze bouwsteen maak je op een ontspannen manier kennis met deze sfeervolle stad, waar monniken in oranje gewaden het stadsbeeld typeren en boeddhistische tempels op elke hoek van de straat te vinden zijn. Daarnaast maak je ook een cruise over de Mekong rivier bij zonsondergang. Omgeven door groene bergruggen en omsloten door rivieren, biedt Luang Prabang wandel- en fietsmogelijkheden in de stad en door de weelderige natuur.
Vientiane is een slaperig stadje, gelegen aan de immense Mekong rivier. Je kunt hier heerlijk slenteren door de beboomde, wat rommelige straten, zonder het gevoel te hebben dat je in de hoofdstad verblijft. Hoewel Vientiane de hoofdstad is van Laos, doet het eerder aan als een groot dorp waar de stadse hectiek nog steeds ontbreekt. Een ontspannend begin van je Laos reis met een transfer van de luchthaven en twee nachten verblijf in een comfortabel, centraal gelegen hotel.
Met deze bouwsteen reis je op een comfortabele manier vanuit Chiang Mai via het noorden van Thailand naar de knusse hoofdstad van Laos Luang Prabang. Je reist per sfeervolle boot twee dagen over de Mekong rivier, waarbij je kunt genieten van het groene, heuvelachtige landschap. Proef de lokale gerechten aan boord en breng een bezoek aan de Laotiaanse bevolking die aan de oevers van de machtige Mekong rivier wonen. Het is ook mogelijk om in Luang Prabang met deze bouwsteen te starten en vervolgens naar Chiang Mai te reizen.

Regelen voor je vertrek

Bagage
Koop bij Bagageonline je koffer of reistas voor je reis naar Laos.

Pak € 5,- korting bij Bagageonline met onze unieke couponcode: 'DAL5'. (Geldig in februari 2018. Couponcode geldig op alle artikelen op de website van Bagageonline.)
Voor Laos is het verstandig om vooraf een creditcard te regelen. Worldcard is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland.

Goedkoop vliegen naar Laos? Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders op Skyscanner.
Ontdek de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden in Laos met de Lonely Planet.

Schrijf een beoordeling

Heb jij een reis gemaakt met een reisorganisatie? Help anderen en plaats jouw ervaring op Dalreizen!

Iedere maand verloten we een scratchmap onder de bezoekers die een ervaring hebben ingevoerd.

Jouw waardering: