Rondreis Namibië

Impressie van Namibië
Video: Djoser

Er zijn 31 rondreizen door Namibië. Hoe wil jij Namibië ontdekken?
Feitjes over Namibië

Vlag:
Land: Namibië
Hoofdstad: Windhoek
Inwoners: 2.303.719 (2016)
Werelddeel: Afrika

De top 5 rondreizen van onze reizigers

Namibië specialisten

Het aanbod richting Namibië is vrij groot. Om je te helpen hebben we de beste specialisten voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze kunt maken voordat je gaat boeken.

Activiteiten Namibië

Hieronder vind je 16 leuke en creatieve activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je reis in Namibië.

Ervaar een ultiem safarigevoel tijdens je verblijf in een wildreservaat. Slaap middenin de Afrikaanse bush en hoor de olifanten tetteren. Samen met een ranger speur je tussen het struikgewas naar neushoorns, ontdek je een giraffenfamilie of word je begluurd door de nijlpaarden bij de waterpoel.Een vonkelende sterrenhemel verlicht het restaurant, waar je bij terugkomst van de safari zo aanschuift voor het bush diner.
Een relaxmomentje in Afrikaanse stijl aan het eind van je reis. Strijk neer op je ligbed bij het zwembad met uitzicht over de heuvels van het wildpark. Ga voor een laatste keer op safari en steek s avonds je braai aan. Met een wijntje in de hand zie je de zon achter de bergen wegzakken. Proost! Op je Namibië reis. Dit comfortabele plekje ligt in een kleinschalig wildreservaat vlakbij de luchthaven. Ideaal voor een laatste nachtje.
Deze bouwsteen is geschikt voor wanneer je net iets meer tijd wilt doorbrengen op de Caprivistrook. In tegenstelling tot de rest van Namibië is de Caprivistrook juist erg groen en een van de waterrijkste gebieden van Namibië. De wildparken op de Caprivistrook hebben vanwege het water een grote variatie aan wilde dieren en vogels. We boeken een gamedrive voor je naar een van deze parken en je slaapt in een comfortabel tentenkamp.
Vaar in een uitgeholde boomstam door het riet van de moerassige delta. Onder je zie je de paadjes waar in het droge seizoen de zebras hun sporen achterlaten. Kleurrijke kikkers en salamanders hebben zich verstopt in het riet, maar je gids pikt ze er met gemak uit. Tijdens een bush walk op één van de vele eilandjes speur je naar giraffes en zebras die hun weg banen door de sompige ondergrond. Je slaapt in een kleinschalige bush cottage, de huisjes zijn beschilderd met Afrikaanse patronen en s avonds wordt er vaak een kampvuurtje gestookt.
De Victoria Falls is de grootste waterval van het Afrikaanse continent. 500 miljoen liter water dondert over de kliffen van 100 meter hoog en 1700 meter breed. Wij vonden een familiair guesthouse met zwembad en airco met de Vic Falls praktisch in de achtertuin. Door het natuurpark wandel je naar het bulderende water. Er komt een enorme waterdamp vrij en er blijft geen vezel van je lichaam droog. Poncho mee! Je kunt ook kiezen voor een helikopter-vlucht (hoog en droog) boven de waterval of raften over de wilde Zambezi rivier.
Met deze bouwsteen verbind je je Namibië reis met Botswana. Vanuit Etosha of de Bosjesmannen bouwsteen reis je over de Caprivistrook. Je laat de woestijngebieden achter je en komt in het groene en vruchtbare noorden met rivieren uit omringende Afrikaanse landen. Je bezoekt één van de traditionele huttendorpen tijdens een dorpwandeling met een local en ziet hoe ze hier leven van visvangst en landbouw. Dit is het ongerepte Afrika waar de tijd lijkt stil te staan.
Wil je je reis door (Namibië en) Botswana ontspannen afsluiten? Je laatste dagen niks meer doen behalve wegdromen bij de avonturen die je beleefd hebt. Je verblijft op een Afrikaanse boerderij waar je een verfrissende duik in het zwembad neemt of nog een laatste gamedrive maakt. Je hoeft nergens meer aan te denken, ook voor het diner wordt gezorgd.
Reis je na Etosha terug naar Windhoek dan is deze bouwsteen de oplossing. Rijdt zuidwaarts door Namibië en stop voor een overnachting aan de voet van het Waterberg Plateau. Strek je autobenen tijdens een wandeling over het plateau of maak nog een laatste game drive voordat je naar huis vliegt.
Struin met traditionele jagers door de bush en leer alles over het overleven in de natuur. Welke plant is het medicijn tegen hoofdpijn, hoe haal je water uit wortels en maak je vuur zonder lucifers? In hun eigen kliktaal (de gids vertaalt) word je meegenomen in een wereld van miljoenen jaren terug. Althans voor ons wel…
Wil je naast al het natuurschoon ook wat meekrijgen van de Namibische cultuur? Dat kan, in het afgelegen maar levendige Owamboland. Slaap in een homestead bij de Owambostam en help mee met geitenhoeden, manden vlechten of mais plukken. Weg van de toeristen en back to basic zie je hoe anders het leven dan thuis kan zijn. Lees meer over deze bouwsteen bij het Owambovolk.
Een paar dagen off the beaten tracks. Kaokoveld, een ruig gebied in noord Namibië, is het leefgebied van de Himbas.  Deze lokale stam is bekend van hun met rode oker bedenkte huid en haren. Neem een kijkje in het traditionele leven in één van de minst ontwikkelde gebieden van het land.
In de struiken ritselt iets, de gids gebaart dat je stil moet staan en opeens is hij daar: een majestueuze zwarte neushoorn! Midden in het desolate landschap van Damaraland hebben we samen met de lokale bevolking een klein kampement gebouwd. Hier slaap je onder een immense sterrenhemel en ga je met een gids op zoek naar de prehistorische reuzen. Lees meer over deze Damaraland-bouwsteen.
In het Duits-koloniale kustplaatsje Swakopmund, met tal van restaurantjes, terrasjes, winkels en strand, hangt een ontspannen sfeer. Na het lange stilzitten in de auto is het tijd om de spieren even los te schudden, tijdens een kajakexcursie! Peddel naar de zeehondenkolonie voor de kust en maak kennis met deze nieuwsgierige zwemmers. Met een beetje geluk spot je ook nog dolfijnen of zelfs een walvis! Lees meer over deze Swakopmund-bouwsteen.
Wie je ook spreekt, die een bezoek heeft gebracht aan de Sossus- en Deadvlei, wordt geraakt door deze bijzondere plek. Hier vind je de beroemde zandduinen die scherp aftekenen tegen een knalblauwe lucht. Slof door het zand naar de top en kijk uit over een duinenzee tot voorbij de horizon. Wandel tussen de woestijnduinen door naar de uitgestrekte Deadvlei met dode bomen die er al 900 jaar zo bij staan. Het is moeilijk uit te leggen maar er zijn maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt dat je in een ansichtkaart loopt.
Kijk over het randje van de op twee na grootste canyon ter wereld. De Fish River Canyon, een ravijn van 168 km lang, is voor veel reizigers de reden om naar het zuiden van Namibië te reizen. Je moet er even voor rijden, maar het uitzicht is spectaculair. Vanaf de rand staar je de diepte in waar de kloof grillig door het landschap kronkelt. Hier en daar zie je een verdwaalde boom, een beekje of een vogel die langs de wanden scheert.
Dit is een bouwsteen voor de woestijnliefhebber. Trek je wandelschoenen aan en de gids vertelt hoe planten en dieren (over)leven in deze droge omgeving. Weg van de bewoonde wereld slaap je in the middle of the kalahari in een tent op een verhoogd plateau. Vanaf je terras hoor je de stilte en kijk je uit over de woestijn. Roestrode duinen begroeid met struikgewas en acaciabomen met enorme vogelnesten vormen het landschap. Hier kregen wij voor het eerst het echte Afrika gevoel.

Regelen voor je vertrek

Bagage
Koop bij Bagageonline je koffer of reistas voor je reis naar Namibië.

Pak € 5,- korting bij Bagageonline met onze unieke couponcode: 'DAL5'. (Geldig in februari 2018. Couponcode geldig op alle artikelen op de website van Bagageonline.)
Voor Namibië is het verstandig om vooraf een creditcard te regelen. Worldcard is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland.

Goedkoop vliegen naar Namibië? Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders op Skyscanner.
Ontdek de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden in Namibië met de Lonely Planet.

Schrijf een beoordeling

Heb jij een reis gemaakt met een reisorganisatie? Help anderen en plaats jouw ervaring op Dalreizen!

Iedere maand verloten we een scratchmap onder de bezoekers die een ervaring hebben ingevoerd.

Jouw waardering: