Rondreis Nicaragua

Impressie van Nicaragua
Video: FOX

Er zijn 15 rondreizen door Nicaragua. Hoe wil jij Nicaragua ontdekken?
Feitjes over Nicaragua

Vlag:
Land: Nicaragua
Hoofdstad: Manaqua
Munteenheid: Gouden Cordoba
Oppervlakte: 130.373 km²
Inwoners: 5.907.881
Werelddeel: Noord-Amerika

De top 5 rondreizen van onze reizigers

FOX Groepsrondreis    22 dagen
Nederland  Costa Rica  Nicaragua 

Tijdens deze prachtige rondreis door Midden-Amerika bezoeken we Costa Rica, Nicaragua en El Salvador. Deze reis is een mix van natuur, cultuur en ontspanning. We beginnen in het groene Costa Rica, waar we vlakbij de indrukwekkende Arenal vulkaan verblijven. Meer »

€ 2579.00 p.p.  Meer informatie

FOX | Reisorganisatiescore: 8.0 (7 ervaringen) | Aangesloten bij:

Nicaragua specialisten

Het aanbod richting Nicaragua is vrij groot. Om je te helpen hebben we de beste specialisten voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze kunt maken voordat je gaat boeken.

Activiteiten Nicaragua

Hieronder vind je 4 leuke en creatieve activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je reis in Nicaragua.

Reis vanuit Costa Rica, of bij aankomst in Managua, meteen door naar Granada. De oudste en volgens ons leukste stad van Nicaragua. Met een lokale gids beleef je de gloriedagen van Granada tijdens een stadstour. Slenter langs kleurrijke antieke kathedralen en sierlijke gebouwen voordat je een loom uurtje op het centrale plein gaat zitten. Hier komt bijna heel Granada gedurende de dag wel voorbij.
Ometepe Nicaragua is voor ons een rustpunt tijdens Nicaragua reizen en vanwege zn natuur zeker een bezoek waard. Het eiland ligt in het midden van het grote lago de Nicaragua, het grootste zoetwatermeer ter wereld is. Het eiland wordt gevormd door de twee vulkanen Concepcion en Maderas. Je kunt deze dagen gebruiken om in je hangmat bij te komen van alle indrukken tot nu toe. Wij ontdekten al fietsend het eiland en namen een verfrissende duik bij een waterval. Als je een goede conditie hebt beklim je één van de twee vulkanen.
Na het dwalen door koloniale steden als Granada en León, vonden wij een verblijf op de tropische Corn Islands een prettige afwisseling tijdens je reis door Nicaragua. Je vliegt vanaf de hoofdstad Managua naar Big Corn Island om de komende dagen op zn Zuid-Amerikaans bij te komen met een cocktail in je hand en op de achtergrond vrolijke reggae muziek. Rondom het eiland liggen een aantal scheepswrakken, bewoond door kleurrijke vissen en begroeid met koraal. Je kunt hier dus naar hartenlust snorkelen en duiken of even bijkomen in je hangmat. In de namiddag zaten wij met een koud biertje onder een palmboom met onze voeten in het zand en zagen de zon in zee zakken. Dit is toch op en top vakantie.
Op het strand van San Juan del Sur heerst een ontspannen sfeertje. Deze surfplaats aan de Pacifische kust is levendig met vele restaurants en gezellige barretjes. Er staat het hele jaar door wind en is daarom erg geliefd bij surfers. Een relaxte plek om je reis door Nicaragua af te sluiten of om tussendoor even te chillen.

Regelen voor je vertrek

Bagage
Koop bij Bagageonline je koffer of reistas voor je reis naar Nicaragua.

Pak € 5,- korting bij Bagageonline met onze unieke couponcode: 'DAL5'. (Geldig in februari 2018. Couponcode geldig op alle artikelen op de website van Bagageonline.)
Voor Nicaragua is het verstandig om vooraf een creditcard te regelen. Worldcard is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland.

Goedkoop vliegen naar Nicaragua? Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders op Skyscanner.
Ontdek de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden in Nicaragua met de Lonely Planet.

Schrijf een beoordeling

Heb jij een reis gemaakt met een reisorganisatie? Help anderen en plaats jouw ervaring op Dalreizen!

Iedere maand verloten we een scratchmap onder de bezoekers die een ervaring hebben ingevoerd.

Jouw waardering: